Gândirea sistemică și economia sferică: Perspective despre sisteme sociale și economice viabile

Image

Într-o lume în care am ajuns să producem rezultate pe care nu le vrem și la care contribuim cu toții, avem nevoie de regândirea felului în care producem valoare, luăm decizii și înțelegem complexitatea sistemelor în care trăim şi muncim. Pentru a construi sisteme economice și sociale sustenabile și viabile, care produc bunăstare pentru oameni, companii și mediul înconjurător este nevoie atât de reevaluarea relațiilor complexe dintre procesele de producție, impactul asupra mediului, suprautilizarea resurselor cât și regândirea felului  în care definim dezvoltarea sau bunăstarea economică.

Într-o perioada marcată de preocuparea pentru creșterea economică cu orice preț şi de permanentizarea crizelor politice, sociale şi climatice în aproape toate colțurile lumii, e nevoie tot mai mult de o regândire a modelelor cu care operăm şi de o realiniere a perspectivelor, proceselor și obiectivelor noastre ca societate, sistem economic, organizații antreprenoriale și forme de guvernământ.

Pentru a aborda aceste provocări şi pentru a exersa noi moduri de a privi viabilitate companiilor și societăților în care trăim și producem valoare am creat un masterclass unic în România, în care ne propunem să explorăm Gândirea sistemică și economia sferică: Perspective despre sisteme sociale și economice viabile.

Acest masterclass va fi organizat în Cluj-Napoca și îi va avea ca facilitatori pe 2 consultanți cu experiență globală, cercetători premiați și lideri recunoscuți în teoria sistemelor şi economia sferica, care vor discuta și vor exersa timp de o zi alături de participanți noi modalități de a  lua decizii şi de a interacționa cu sistemele complexe în care operăm:

Christopher Gleadle este președintele Paddy Ashdown Forum și CEO al Sustainable Viability, cu peste trei decenii de experiență în calitate de consilier, profesor, formator și mentor în gândirea sistemică.

Ligia Cremene este consultant sistemic, formator, cercetător și coach. Ea lucrează alături de oameni și organizații pentru a explora dinamica sistemelor complexe la mai multe niveluri: individual,de  grup, organizațional și societal.

În cadrul masterclass-ului participanții vor lucra cu conceptele și instrumentele specifice economiei de sferă, gândirii sistemice şi învățării experiențiale și vor experimenta modul în care analiza sistemică și gândirea sistemică pot fi utilizate pentru luarea deciziilor, schimbarea modului în care înțelegem organizațiile și dezvoltarea abilităților de leadership sistemic.

Acest masterclass este gândit pentru liderii care:

  • sunt interesați să învețe şi să exerseze o abordare strategică pentru crearea de organizații care sunt atât profitabile cât și sustenabile și sistemic viabile
  • ale căror organizaṭii se află într-o criză permanentizată
  • caută modalități noi de a-şi îmbunătăți performanța
  • se confruntă cu performanță organizațională scăzută

Pentru participarea la acest masterclass este utilă orice experiență anterioară cu instrumentele şi conceptele gândirii sistemice sau ale teoriei complexității, însă nu este obligatorie parcurgerea unui curs introductiv sau unui modul de acest fel în prealabil. Este important ca participanții să aibă o mentalitate deschisă și adaptativă.

 

Program:

9.30 - 10.00: Bun venit & Introducere

Partea 1: 10:00 - 13:00

  • Ce se așteaptă de la liderii de business de astăzi?
  • Abilități de leadership sistemic care ne conectează la viitor
  • Explorarea a trei forme de Leadership Sistemic (inteligență emoțională pentru lideri)

Prânz: 13:00 - 14:15

Partea a 2-a: 14:30 - 17:30

  • Introducere în Economia de Sferă
  • Creșterea performanței și a limitelor dezvoltării așa cum o știm
  • Identificarea şi regândirea pierderilor pentru a crește productivitatea și veniturile
  • Învățare experiențială practică în luarea deciziilor în mod sistemic (exercițiu de grup)

17:30-18:00 Încheierea programului și networking

Taxă de participare: €80 pentru membrii din comunitatea TEE sau pentru cei care au mai fost la alte evenimente TEE plătite. Sunt bineveniți și liderii de business din afara comunității TEE. Prețurile menționate nu conțin TVA.

 
Acest masterclass este sponsorizat de către: Regina Maria and Endava.

Endava reimaginează relația dintre oameni și tehnologie. Endava a ajutat unele din cele mai importante companii de plăți, servicii financiare, telecomunicații, media, tehnologie, produse de consum, retail, mobilitate și asistență medicală din lume să livreze cele mai bune soluții pentru clienții lor și să dezvolte noi produse pentru economia digitală.

Prin crearea și furnizarea de platforme dinamice și experiențe digitale inteligente, Endava își ajută clienții să alimenteze transformarea rapidă și continuă a afacerii lor.

Regina Maria: lider al serviciilor medicale private din România cu amprentă națională, oferă servicii de îngrijiri integrate care acoperă toate nevoile medicale ale pacienților. Pe baza unui studiu anual de piață, Regina Maria este prima alegere a pacienților pentru servicii de spitalizare și maternitate, pediatrie, abonamente medicale și servicii de imagistică. Regina Maria este singurul furnizor de servicii medicale din România care are 3 spitale acreditate internațional și expertiza necesară pentru a obține astfel de certificări. 28 de ani de expertiză și portofoliul divers fac din Regina Maria un partener de încredere pentru orice companie a cărei misiune este să protejeze sănătatea angajaților săi și să creeze un mediu de lucru sigur pentru aceștia.

Transilvania Executive Education este singura organizație din România care colaborează cu 3 universități britanice. Facem parte dintr-o reṭea  în care colaborăm cu peste 40 de cadre universitare cu profil internațional pentru crearea și livrarea programelor noastre educaționale. De-a lungul timpului, TEE a format o comunitate de absolvenți cu peste 200 de antreprenori și manageri de top, din peste 50 de companii din România și din străinătate. Din 2014, TEE a reușit, cu sprijinul unor parteneri precum Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Evergent Investments, Emerson, Electrogrup și alte companii de renume să lanseze România  programe de educaṭie executivă livrate la standarde internaționale.