Pașii de aplicare în competiția pentru bursele EMBA, oferite de Banca Transilvania

Ne dorim ca și în acest an să atragem lideri talentați din România care să studieze programul TEE Executive EMBA. Așadar, am dat startul competiției burselor Roberto Marzanati oferite de Banca Transilvania, burse care acoperă 50% din taxa programului pentru cei doi ani de studiu. Dacă ai cel puțin 3 ani de experiență în zona de management al unui business/ ONG/ instituție publică sau ești antreprenor, cunoști limba engleză la nivel avansat și îți dorești să urmezi acest program alături de noi în Cluj-Napoca, atunci așteptăm vești de la tine.

Competiția burselor EMBA ne ajută să susținem educația executivă la această școală internațională de business din România și să-i motivăm pe profesioniștii din poziții de management să continue dezvoltarea profesională și personală, aici acasă.

Image

Candidaților interesați de înscrierea în competiție le recomandăm să:

1. Completeze cei doi pași din formularul de înscriere în competiție, disponibil pe website-ul TEE:

- un plan de afacere, folosind modelul din formularul de înscriere;
- un eseu academic care să răspundă la întrebarea: Cum poate contribui educația executivă la transformarea afacerilor românești?

2. Redacteze CV-ul în limba engleză/sau să menționeze link-ul către profilul de LinkedIn în e-mailul de înscriere. Este recomandată includerea în CV a tuturor realizărilor obținute pe plan profesional, academic și social.

3. Obțină două scrisori de recomandare, în limba engleză, din partea unui partener de business sau a angajatorului.

4. Trimită documentele menționate la pașii 1-3 la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., până la data de 30 noiembrie (inclusiv).

Pentru a ușura munca celor interesați, venim cu câteva sfaturi care explică care sunt așteptările noastre.

Planul de afacere

Acesta este conceput pentru a oferi o structură prin care să-ți poți demonstra capacitatea de a elabora și de a prezenta planul unei afaceri într-un mod antreprenorial. Imaginează-ți că scrii pentru un potențial investitor, o bancă sau o agenție de finanțare. Trebuie să definești oportunitatea sau nevoia descoperită și să demonstrezi că propunerea ta poate fi un mijloc convingător prin care poate fi abordată. Amploarea problemei de afaceri sau sociale nu este un factor determinant, dar trebuie să ne arăti de ce contează și care este impactul pe care l-ar putea avea propunerea ta. Nu căutăm perfecțiunea atât de mult pe cât ne dorim să primim o dovadă a unei gândiri antreprenoriale serioase care este mai mult decât o simplă idee.

Eseul academic

Atunci când redactezi eseul, te rugăm să reții că evaluarea acestuia se face pe baza a patru criterii:

1. Este eseul cuprinzător în explorarea diferitelor moduri în care educatia executivă influențează modul de dezvoltare al unei afaceri?

2. Eseul este bine structurat și are concluzii clare? Ideile sunt prezentate într-o ordine logică, fiind ușor pentru cititor să urmărească argumentele?

3. Abordează eseul impactul educației executive asupra dezvoltării afacerii și a angajaților, culturii organizaționale, inovației și creșterii afacerii?

4. Toate sursele citate în eseu sunt menționate folosind stilul Harvard și ți-ai organizat ideile în maxim 2000 de cuvinte.

Programul Executive MBA este unul riguros din punct de vedere academic, iar, ideal, eseul tău va face referire la alte cercetări și publicații, lucru care va cântări semnificativ în evaluare. La fel ca majoritatea școlilor de business, Transilvania Executive Education folosește referențierea Harvard.

Aplicațiile vor fi evaluate de o echipă de profesioniști, formată din reprezentanți ai TEE, inclusiv lideri din mediul de afaceri și academic, precum și reprezentanți ai comunității de absolvenți, conform următorului sistem de evaluare care va duce la o listă scurtă de 10 candidați:

a. Plan de afaceri: 25%
b. Eseu: 25%
c. CV și scrisorile de recomandare: 50%

Cei 10 candidați selectați vor trece în a doua etapă a procesului de evaluare, un interviu telefonic/video cu echipa de evaluare. Interviul reprezintă 50% din evaluarea acestei etape, în timp ce procentajul din prima fază contează pentru 50%.

Așteptăm aplicațiile celor interesați până în 30 noiembrie (inclusiv). Te rugăm să incluzi în e-mailul de înscriere, trimis la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., formularul de înscriere, alături de CV în limba engleză și două recomandări de la un manager/partener de business. Vom anunța cei 2 câștigătorii în 13 decembrie 2024. Ei se vor alătura celei de-a 11-a cohorte a programului Executive MBA desfășurat în Cluj-Napoca și vor începe programul pe 8 februarie 2025.

Mult succes tuturor!

Pentru alte detalii despre program, îți recomandăm să studiezi secțiunea Executive MBA/module.

Regulamentul campaniei se găsește pe pagina despre burse, aici!

Image