Ce spun câștigătorii burselor EMBA din 2022 despre program

“Dacă acum ar fi să definesc programul EMBA, l-aș numi incubator de idei, de potențial, de knowledge...” - ce spun câștigătorii burselor Transilvania Executive Education EMBA din 2022.

Cipriana Stan, Laura Dragoș-Radoi, Alexandru Harbuzaru și Endre Hunnyadi sunt câștigătorii burselor EMBA în 2022, iar din februarie 2023 au început cursurile programului EMBA validat de Universitatea Buckingham. Am discutat cu ei despre ce impact au avut cunoștințele acumulate de-a lungul celor 9 luni de când studiază acest program și cum se simt în postura de studenți EMBA în cadrul unui program unic în România, care aduce în sala de curs experți academici și de business de la peste 16 universități din 8 țări.

“Chiar după doar câteva module, deja am simțit că fac parte dintr-o comunitate de profesioniști de top, formată nu doar din grupa mea, ci și din comunitatea remarcabilă de Alumni EMBA.

Dintre modulele EMBA la care am participat până acum, cele de la Economie și Strategie sunt cele care mi-au plăcut cel mai mult. Sesiunile ne-au oferit o abordare practică care mi-a permis să conectez lucrurile și să văd imaginea de ansamblu. De exemplu, a fost fascinant să pot vedea imaginea de ansamblu și detaliile, înțelegând modul în care diferite aspecte ale economiei se potrivesc ca niște piese de puzzle. Acel modul, dar și celelalte au contribuit semnificativ la structurarea gândirii și la lărgirea perspectivelor mele de business.

Unul dintre punctele forte al acestui program EMBA constă în diversitatea lectorilor. Ei aduc atât expertiza academică, cât și experiența de afaceri din lumea reală, oferind perspective și cunoștințe valoroase. Acest echilibru între teorie și practică este foarte important pentru înțelegerea provocărilor complexe de business și dezvoltarea strategiilor eficiente.

Cunoștințele și abilitățile pe care simt că le dobândesc de-a lungul acestui program EMBA mă vor ajuta atât în consultanță, cât și în afacerea de familie. Această experiență îmi oferă instrumentele pentru a genera schimbări și pentru a contribui la creșterea și dezvoltarea celor din jurul meu.

Sunt incredibil de recunoscătoare pentru această oportunitate. Mulțumesc echipei Transilvania Executive Education, care organizează acest program de Executive MBA. Eforturile lor au creat un mediu de învățare și o experiență extraordinară pentru noi, toți cei care participăm în program,” ne-a declarat Cipriana Stan, Consultant în Marketing Strategic, Brandocracy și partener în afacerea de familie Smart Academy. Cipriana are 13 ani de experiență în marketing, a coordonat numeroase proiecte în digital marketing, comunicare internă, lead generation, personal branding și employer branding, atât pentru clienți B2B, cât și B2C, din numeroase industrii. Este implicată în proiecte educaționale pentru studenți și elevi.

Image

“Dacă acum ar fi să definesc programul EMBA, l-aș numi incubator de idei, de potențial, de knowledge sau pur și simplu acel incubator care are menirea de a ajuta copilul să ajungă la cea mai optimă formă, oricât de plastic ar suna. Programul EMBA te ajută să atingi cu un input valoros acel nivel de pregătire la care nu te-ai fi gândit vreodată.

Deși au trecut doar cateva module din cele 13, simt că acest program mi-a schimbat în totalitate perspectiva de business și modul de abordare al lucrurilor. Te menține curios și bucuros de fiecare informație care îți este livrată. Este acel sentiment că abia aștepți să vezi ce urmează să înveți în următorul modul.

Consider că decizia de a aplica la acest program a venit într-un moment oportun și deși perspectivele și direcțiile de business sunt printre cele mai valoroase asset-uri ale EMBA-ului, un alt element vital este colectivul: un colectiv format din academicieni extraordinari cu background solid în ceea ce privește cercetarea, însă și cu experiență de business și nu în ultimul rând colegii, care sunt definiți fără vreo excepție ca acei profesioniști excepționali. Este o șansă unică de a face parte dintr-un grup divers care încurajează și provoacă discuții de business, menite să te ajute în a găsi soluții pentru prezent și viitor”, ne-a declarat Laura Dragoș-Radoi, Manager Operațiuni Business,NewPharma Development (Timișoara). Laura are 10 ani de experiență în resurse umane și business management, cu rezultate remarcabile în zona de sustenabilitate, managementul riscurilor și inovație. Este implicată în mai multe proiecte caritabile din Timișoara.

picture2.png

Alexandru Harbuzaru este director de vânzări și dezvoltarea afacerii la Hpotech Hyperbaric Solutions, o persoană creativă de vânzări și un lider în marketing cu 10 ani de experiență în dezvoltarea afacerilor internaționale. Pe lângă implicarea lui în domeniul afacerilor, a făcut parte din proiecte de artă, a organizat evenimente, expoziții de artă și a încheiat parteneriate cu muzee și galerii naționale și internaționale. Alexandru călătorește din București pentru fiecare modul.

“Pe parcursul anilor de experiență antreprenorială și executivă pe piața globală, am trecut prin diferite provocări. Aceste experiențe m-au ajutat să-mi dezvolt o înțelegere empirică a dinamicilor afacerilor. Programul EMBA al Transilvania Executive Education duce această înțelegere cu un pas mai departe. Ne oferă perspective variate pentru a observa și analiza operațiunile de afaceri și pentru a cultiva capacitatea de a naviga mediul de business.

Elementul unic al acestui program, care îl deosebește de altele, este construcția sa. Abilitatea de a aplica imediat cunoștințele din fiecare modul are un impact profund, transpunând învățarea academică într-un instrument practic de afaceri. Această practică a făcut experiența mai profundă și a crescut valoarea programului.

Trebuie să menționez și oportunitățile de business pe care le oferă. Prin acest program, am avut privilegiul de a cunoaște persoane extraordinare, am format legături care se extind dincolo de interacțiunile profesionale. În ciuda constrângerilor de timp care vin odată cu înaintarea anilor, programul EMBA a deschis porți pentru a forma relații cu oameni care au aceleași valori, același simț al umorului, rezonează cu interesele mele și au aceeași motivație.

Experiența formării acestor conexiuni a fost asemănătoare cu o epifanie. Mi s-a părut că eram meniți să ne întâlnim, să formăm relații de prietenie care în alte contexte s-ar fi simțit aproape evazive. Astfel, programul EMBA al Transilvania Executive Education oferă mai mult decât educație. Programul oferă oportunități de conectare excelente și încurajează formarea de relații care lasă o amprentă importantă în călătoria mea profesională.”

picture3.png

Endre Hunnyadi este Manager Dezvoltarea Afaceri, dotLumen - Empowering the Blind (Cluj-Napoca): fondator și analist, cu abilități în cercetare de piață, planificare strategică și managementul fondurilor europene. In 2022 a a apărut în topul Forbes România 30 sub 30 pentru realizările sale profesionale.


Aveam de câțiva ani această dorință de a începe un MBA, însă doar acum un an am dat curs cu adevărat acestei dorințe. În căutările mele m-am înscris la mai multe sesiuni introductive ale diferitelor universități internaționale, și spre surprinderea mea am dat și peste un MBA în Transilvania, mai precis în Cluj-Napoca, respectiv oferta de studii oferite de TEE și University of Buckingham.

Acum, ce a fost și mai stimulant este că nu era doar un MBA, era un EMBA (Executive Master în Business Administration). Asta însemna că o să fiu înconjurat de “executives” cu experiență de management în domeniile lor de activitate de minim 3 ani. Cu atât mai mult, am apreciat structura programului, respectiv posibilitatea de a studia o parte în România și o parte în Marea Britanie. Și nu în ultimul rând, oportunitatea de a absolvi cu o diplomă de master oferită de University of Buckingham.

Mă simt norocos să fiu unul dintre cei mai tineri studenți ai acestei cohorte și posibil și din celelalte cohorte. Până acum, programul a fost peste așteptările mele. Am reușit să introduc nu una, nu două, ci multiple framework-uri în modul de lucru de zi cu zi. De asemenea, colegii adaugă o valoare extraordinară la tot parcursul educațional. Acum, este una să ai aceste baze de business, aceste teorii, framework-uri, etc., dar să vezi cum se aplică acestea în lumea business-ului - aici simt că este o experiență inestimabilă.”

picture4.png

Aceste testimoniale ne întăresc ideea că programul Executive MBA de la Transilvania Executive Education nu este doar o activitatea academică, ci o experiență educațională care modelează perspective, construiește comunități și cultivă lideri gata să aibă un impact semnificativ în lumea afacerilor.

 

APLICĂ ȘI TU PENTRU UNA DIN CELE 4 BURSE EMBA PÂNĂ ÎN 3 DECEMBRIE! AFLĂ CUM PE WEBSITE-UL TEECLUJ.RO

Anul acesta am început o nouă competiție în care acordăm 4 burse parțiale pentru a studia la TEE Executive MBA, programul 100% britanic validat de Universitatea Buckingham. Valoarea totală a burselor este de aproape 33.000 de euro, iar acestea sunt oferite cu sprijinul partenerilor Banca Transilvania, EVERGENT Investments și Executive MBA Alumni Community. Detalii despre competiție sunt disponibile pe website-ul TEE.

Candidații interesați au la dispoziție până în 3 decembrie 2o23 (inclusiv) pentru a-și trimite aplicația de bursă.

picture5.png