Image

STRATEGIE PENTRU O ECONOMIE DIGITALĂ

DESPRE PROGRAM

Acest curs îşi propune să ofere participanților posibilitatea de a învăța cum să creeze valoare în economia digitală şi cum să dezvolte o strategie de business de succes într-o economie globală tot mai interconectată şi competitivă. Folosind instrumente analitice precum sistemul lui Argyris de învățare în buclă dublă și modelul Cynefin, programul este centrat pe dezvoltarea gândirii critice şi pe creearea de strategii cu ajutorul cărora să evaluăm mai bine oportunitățile de business emergente.


CUI SE ADRESEAZĂ

Middle management/ coordonatorilor de echipă/ coordonatorilor de departamente:

 • următoarei generații de lideri
 • persoanelor care doresc să învețe noi metode şi instrumente de lucru direct aplicabile care îi pot ajuta în activitatea profesională şi de business
 • persoanelor interesate să participe în programe de formare de calitate
 • persoanelor preocupate de dezvoltarea profesională
 • viitorilor lideri care doresc să producă schimbare


CARACTERISTICILE PROGRAMULUI

 • Impact minim asupra programului de lucru, cursurile sunt organizate în 4 module, în perioada februarie-mai 2021, cu un modul a câte două zile pe lună [vineri - 4 ore; sâmbătă - 8 ore].
 • Predat de experți şi facilitatori internaționali și români. În circumstanțe normale, cursul va fi predat față în față, iar anumite intervenții din partea speakerilor internaționali vor fi realizate online.
 • Concentrat pe dezvoltarea gândirii strategice și abilităților de business
 • Abordare practică, centrată pe exerciții şi studiu individual între sesiunile de predare

CINE LIVREAZĂ ACEST CURS

Cursurile vor fi predate de experți internaționali din diferite universități britanice, cu mai mult de 20 de ani de experiență academică și de business, cum ar fi:

SPEAKERI ȘI INVITAȚI SPECIALI


Experți naționali și internaționali din diferite domenii de business; membri ai comunității de alumni a Hull University Executive MBA din România și din străinătate, cum ar fi:

 • Ömer Tetik
 • Gabriel Cretu
 • Sorin Stan
 • Ligia Cremene
 • Daniel Lar
 • Alina Negru
 • Radu Orghidan
 • Voicu Oprean
 • Andrei Mocan

Precum şi alți speakeri pe care urmează să-i anunțăm în curând. 

Image

STRUCTURA ŞI CONŢINUTUL CURSULUI

MODULUL 1 SEEING THE WAVE: VALUE CREATION & STRATEGY

Acest modul urmăreşte să stabilească fundamentele pentru:

 • Dezvoltarea unei gândiri structurate, care să le permită participanților să identifice modele și tendințe, să gândească strategic și să depășească abordarea reactivă obișnuită pe care o vedem de obicei la anumite companii sau la persoane aflate în poziții de decizie importante.
 • Înțelegerea principiilor esențiale ale economiei.
 • Înțelegerea modelelor cheie necesare pentru dezvoltarea unei strategii, cu ajutorul unor studii de caz practice extrase din contexte de business ilustrative.

MODULUL 2. DIGITAL WAVES ARE DIFFERENT: SYSTEMS & COMPLEXITY


Al doilea modul își propune să imerseze participanții într-unul dintre cele mai complexe procese cu care economia se confruntă în acest moment: trecerea de la un model în care valoarea este definită de proceduri şi produse la economia de rețea şi la transformarea modului în care afacerile produc valoare.

Transformarea digitală are consecințe profunde asupra modului în care ne gândim la strategie și în care definim/ evaluăm capacitatea managerilor de a sprijini şi de a crea valoare economică.
Informațiile predate vor fi fundamentate şi ilustrate de:
 • exemple practice și discuții bazate pe articole din HBR
 • experți internaționali care vor analiza modul în care tehnologia a schimbat felul în care strategiile şi valoarea sunt create şi definite în organizațiile pe care le reprezintă.

MODULUL 3. RIDING THE WAVE: LEADERSHIP, CULTURE & ORGANISATION

Al treilea modul îşi propune să expună participanții la diferite teorii şi structuri organizaționale şi să exploreze felul în care diferite modele de management influențează crearea de valoare economică.

Întrucât strategiile nu se referă doar la cifre, iar storytelling-ul are potențialul de a dinamiza o întreagă organizație, acest modul își propune să ofere participanților diferite modele de leadership, să le prezinte principiile esențiale ale storytelling-ului organizational, şi diferite modele de schimbare organizațională. O componentă cheie a acestui modul va fi analiza impactului digitalizării şi pandemiei actuale asupra organizării muncii de acasă, dar şi a platformelor de comunicare online pentru colaborarea şi interacțiunea cu colegii de muncă. Vom evalua rolul tehnologiei în coordonarea echipelor şi a organizațiilor care operează într-un spațiu hibrid.

 

MODULUL 4. RAMPING UP THE WAVE

Ultimul modul este conceput ca un exercițiu practic în care participanții pot să aplice instrumentele învățate în celelalte module. În prima zi aceştia vor primi două studii de caz inspirate de contextul de business internațional şi românesc pe care le vor discuta şi analiza împreună.

În a doua zi, participanții vor avea ocazia să lucreze la o adevărată provocare de business specifică*, ce intersectează mai multe industrii şi problematici economice, cu ajutorul mentorilor şi facilitatorilor prezenți la curs. *Un posibil exemplul al unei astfel de provocări ar putea fi: cum să gestionezi o organizație care operează într-un format hibrid, cu o parte din angajați lucrând de acasă? Cum poți să evoluezi de la outsourcing la o poziție superioară în lanțurile valorice ca organizație sau la nivel personal?

La sfârșitul modulului, participanții vor susține o prezentare prin care îşi vor testa abilitățile şi cunoştințele dobândite prin rezolvarea unei probleme de business reale.

DĂM STARTUL URMĂTOAREI GRUPE
DE CURSANȚI ÎN FEBRUARIE 2022!

CE VĂ OFERĂ ACEST CURS:

 1. Dezvoltarea abilităților de leadership pentru a lua decizii informate și a gestiona mai bine afacerea şi activitatea voastră profesională în acest context economic complex şi nesigur.
 2. Dezvoltarea gândirii analitice și critice pentru a putea identifica tendințele de business emergente și a folosi resursele organizației într-un mod eficient pentru a ocupa cea mai bună poziție în lanțurile valorice.
 3. Acces la o rețea de profesioniști şi experți internaționali cu expertiză atât în mediul de business cât şi în cel academic, și un certificat de absolvire internațional oferit de Universitatea Suffolk, din Marea Britanie. 
 4. Un context pentru exersarea gândirii strategice, pentru a vă poziționa mai bine pe piețele globale şi pentru a identifica si folosi avantajele competitive ale organizației dumneavoastră într-o manieră strategică.

Important: acest curs nu conține credite transferabile. Dacă doriți să aplicați pentru un MBA, vă rugăm să consultați site-ul nostru web.
Image

DĂM STARTUL URMĂTOAREI GRUPE
DE CURSANȚI ÎN FEBRUARIE 2022!

Image
Image

PROGRAM RECOMANDAT DE:

Image

ÎNTREBARI FRECVENTE DESPRE PROGRAM

Câți participanți vor fi în program?

Numărul maxim pentru o grupă este de 20 de persoane.

 

Care va fi impactul asupra timpului de lucru?

Programul va avea un impact minim asupra timpului de lucru. Seminariile sunt structurate în patru module, cu un modul pe lună (4 luni în total). Un modul începe vineri după-amiază (4 ore) şi se termină sâmbătă seara (8 ore).

 

Care este programul unei zile obișnuite de cursuri?

Vineri - 4 ore; începând cu ora 16:00 până la 20:00;

Sâmbătă - 8 ore; începând cu 9:00 până la 17:00.

Fiecare zi de curs este structurată în seminarii și sesiuni de lucru în echipă, cu pauze de cafea incluse.

 

Unde vor avea loc cursurile?

În condiții normale, cursul va fi predat față în față, în Cluj-Napoca, cu anumite intervenții online din partea anumitor invitați internaționali.

 

Dacă nu am o diplomă de licență, mă pot înscrie în acest program?

Da, sigur că puteți. Diploma de licență nu este necesară. Ne interesează mai degrabă experiența profesională și capacitatea dvs. de a pune în practică strategiile învățate în timpul acestui curs.

 

Programul este acreditat?

Programul este acreditat internațional de Universitatea Suffolk, din Marea Britanie. Calitatea livrării și a conținutului este asigurată de experiența facilitatorilor și a speakerilor invitați. Accentul acestui program se pune pe aplicabilitatea imediată a instrumentelor şi modelelor predate, spre deosebire de un program Executive MBA care este structurat diferit şi ghidat de alte obiective de învățare.

Dacă doriți să aplicați pentru un program acreditat, vă rugăm să consultați mai multe informații despre programul nostru Executive MBA disponibile pe pagina noastră web.

 

La finalul programului voi obține un certificat de absolvire?

Da, la finalizarea programului veți primi un certificat de absolvire recunoscut internațional din partea Universității Suffolk, din Marea Britanie. 

 

Oferiți discounturi de grup sau alte reduceri speciale?

Da, se oferă discount pentru grupuri mai mari de 3 participanți din aceeași companie, dar și pentru companiile care au înscris participanții în prima cohortă. 


Care sunt opțiunile mele de plată?

Taxa poate fi plătită online, după ce factura va fi emisă de Transilvania Executive Education (persoană fizică sau juridică). Costul programului va trebui achitat integral înainte de începutul primului modul.


Ce acoperă taxa de școlarizare?

Taxa de școlarizare acoperă costurile pentru livrarea programului, accesul online la materiale de studiu, facilitatori, mentori, guest speakeri și pauzele de cafea.


Care este politica dvs. de anulare?

Dacă decideți să vă retrageți din program cu până la o săptămână înainte de a începe prima sesiune, vă vom rambursa integral taxa. Ulterior, rambursarea nu mai este posibilă.