Înscrie-te la
Despre conținutul modulului
Împreună cu Dr. Alin Băiescu și Drd. Aurel Bernat, studenții vor interacționa cu subiecte cheie precum cererea și oferta, imperfecțiunile pieței, dezvoltarea de noi piețe (cum ar fi cele verzi și digitale) și economia comportamentală. La sfârșitul acestui modul, studenții vor fi capabili să analizeze afacerile, deciziile de investiții și oportunitățile de piață într-un mod clar și structurat. În plus, ei vor învăța un vocabular cheie studiilor economice, care este esențial pentru a interacționa cu investitorii, partenerii și pentru a face afaceri internaționale. Modulul se va concentra pe antreprenoriat și cum se construiește pas cu pas o nouă afacere.
Unicitatea modulului Economie pentru Manageri și Antreprenori stă, de fapt, în cadrul de competiție acerbă pe care acesta îl creează care îi va motiva pe cursanți să producă cele mai inovative idei de business. Prin activități de brainstorming, aceștia vor pune pe masă cele mai bune soluții la cele mai complicate provocări din mediul de afaceri. Până la sfârșitul modulului, studenții EMBA vor ști cum să promoveze ideile mărețe și să evalueze impactul mediilor economice pentru a putea sprijini antreprenorii ca fiind creatori de valoare.
Ce feedback au oferit studentii din 2022 despre acest modul?
“Alin și Aurel au făcut diferența prin implicarea lor. Am fost uimit să văd că, după 4 zile, colegii fără background în studii economice erau îndrăgostiți de economie (micro, macro). Personal cred că această performanță vorbește de la sine.”
“Cel mai mult mi-a plăcut structura de lucru în grup. Capacitatea de a aplica imediat informațiile pe care tocmai le-am învățat și posibilitatea de a le discuta cu echipa mi-a îmbunătățit semnificativ experiența de învățare.”
“Unul dintre cele mai bine structurate module, cu activități dinamice și captivante pe parcursul modulelor de 4 zile, cu jocuri și lucru în echipă care au făcut ca grupul să coopereze într-un ritm diferit.”
Participă la sesiunea gratuită din cadrul acestui modul! Scrie un email la
Cine predă acest modul?
Dr. Alin Baiescu și Drd. Aurel Bernat sunt membri ai comunității TEE din 2015, absolvenți ai Executive MBA susținut la Cluj și unii dintre cei mai buni profesori pe care i-am avut pentru cohorta anterioară.
Studenții le-au apreciat experiența practică pe această temă, care provine din mediul lor profesional, dar și calitatea academică combinată cu stilul de predare bazat pe analiza studiilor de caz, dezbateri, jocuri și feedback imediat.
Dr. Alin Băiescu este Senior Executive în domeniul financiar-bancar, asigurări și pensii, cu o experiență de peste 20 de ani. Cu un istoric academic exceptional, rezultate de vânzări și servicii clienți excepționale, Alin are experiență în construirea de noi operațiuni și echipe, dar și în coordonarea proiectelor inter-departamentale.
Este unul dintre absolvenții programului Executive MBA oferit de Universitatea din Hull în parteneriat cu TEE și are un doctorat în economie, cu specializare în finanțe (2011). Autor, co-autor si editor, Alin a publicat 10 cărți pe teme precum asigurări, finanțe și afaceri. El reprezintă comunitatea EMBA Alumni în boardul TEE, organizând proiectele de cercetare și publicare ale comunității. În prezent este Broker Manager la Aegon România.
Aurel Bernat este Directorul General al BT Asset Management. Absolvent al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca secția Managementul Instituțiilor Europene, cu studii postuniversitare în Administrarea Afacerilor, Aurel și-a continuat studiile la Universitatea Hull, unde a absolvit programul Executive MBA (2017).
Din anul 2007 s-a alăturat echipei BT Asset Management fiind responsabil atât cu menținerea relației cu investitorii, cât și cu implementarea strategiilor de dezvoltare a companiei.
Din Octombrie 2009 a ocupat funcția de Șef Serviciu Vânzări, iar între 2013-2015 cea de Director Vânzări și Marketing. După doi ani în calitate de Director General Adjunct, în 2017 a preluat funcția de CEO al BT Asset Management.
Aurel este președintele Consiliul de Administrație al BT Pensii, membru în boardul Asociației Administratorilor de Fonduri din România și este implicat în diferite companii din România sau fonduri de capital privat.
În prezent studiază pentru un doctorat la Universitatea din Hull.
Invitați speciali pentru acest modul
- Ioana Bidian Colfescu - a adeptă pasionată a creativității, inovației și antreprenoriatului, Managing Director al ArtVinium și expert în vin, și
- Gabriel Crețu - CEO si co-founder @Evozon, Managing Partner @teleportHQ, alumnus al programului Executive MBA University of Hull
- Claudiu Cretu - Head of .Net Department @Evozon, alumnus al programului Executive MBA University of Hull
O adeptă pasionată a creativității, inovației și antreprenoriatului, Ioana Bidian Colfescu este Managing Director al ArtVinium și expert în vin. După ce a obținut o diplomă de master în știința vinului și o stagiatură în Franța, a petrecut doisprezece ani la USAMV Cluj ca lector de oenologie, viticultură și ampelografie. Ieșind din lumea academică, pasiunea pentru vin a fost ulterior implementată în managementul proiectelor, strategiile de marketing și branding pentru poziționarea și vânzarea vinului, contribuind la creșterea multor afaceri din acest domeniu, atât pentru producătorii români, cât și internaționali.
În domeniul antreprenoriatului cu greu găsești contributori mai buni decât Claudiu si Gabi Crețu, fondatori evozon, companie înființata în 2005, la Cluj-Napoca. Absolvenți ai programului Executive MBA livrat de Universitatea Hull in Cluj, Gabi și Claudiu sunt printre cei mai experimentați lideri tech din România, contribuind cu idei și soluții pentru o gamă largă de clienți. În calitate de furnizori de dezvoltare software end-to-end, evozon acoperă diverse industrii, menținând în același timp o abordare consecventă pentru furnizarea de soluții de top. Cel mai recent produs este MCPM.RO, un pas important in crearea unui registru de pacienți din domeniul oncologic.